• youtube
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
selskab

Westernflag – Hvordan tørrer man urtemedicinen?

Kinesisk urtemedicin tørres normalt ved lave eller høje temperaturer. For eksempel tørres blomster såsom krysantemum og kaprifolier generelt inden for området 40°C til 50°C. Nogle urter med højere fugtindhold, såsom astragalus og angelica, kan dog kræve højere temperaturer, typisk inden for intervallet 60°C til 70°C til tørring. Tørretemperaturen for kinesisk urtemedicin er generelt mellem 60°C til 80°C, og specifikke temperaturkrav kan variere for forskellige urter.

Under tørreprocessen er det vigtigt at holde en konstant temperatur og undgå ekstreme høje eller lave temperaturer. Hvad sker der, hvis tørretemperaturen er for høj? Hvis tørretemperaturen er for høj, kan den kinesiske urtemedicin blive alt for tør, hvilket påvirker dens kvalitet og kan endda føre til problemer som misfarvning, voksning, fordampning og beskadigelse af komponenter, hvilket resulterer i et fald i den medicinske effektivitet af urter. Derudover kan en for høj tørretemperatur føre til et fald i urternes udseende, såsom afskalning, rynker eller revner. Hvilke problemer opstår ved tørring ved for lav temperatur? Hvis tørretemperaturen er for lav, tørrer krydderurterne muligvis ikke tilstrækkeligt, hvilket kan føre til vækst af skimmelsvamp og bakterier, hvilket kan medføre forringelse af kvaliteten og endda mulig fordærv af urterne. Tørring ved lav temperatur øger også tørretiden og produktionsomkostningerne.

Hvordan styres tørretemperaturen? Styringen af ​​tørretemperaturen er afhængig af professionelt udstyr til tørring af kinesisk urtemedicin, typisk ved hjælp af elektronisk temperaturkontrol til automatisk at justere temperatur, luftfugtighed og luftstrøm, og til at indstille tørreparametre i trin og perioder for at sikre kvaliteten af ​​urterne.

Sammenfattende er tørretemperaturen for kinesisk urtemedicin generelt mellem 60°C og 80°C, og styring af tørretemperaturen er en af ​​de vigtige faktorer for at sikre kvaliteten af ​​urterne. Under tørreprocessen er det nødvendigt regelmæssigt at kontrollere urternes tilstand for at sikre, at de opfylder det krævede niveau af tørhed. For at sikre tørreeffektivitet og stabilitet er regelmæssig vedligeholdelse af tørreudstyret nødvendigt.


Indlægstid: 26. marts 2020